Dubai; çölün ortasında lüks ve gösterişli bir vaha. Nisan sonu itibariyle geçen hafta Dubai’ye yapmış olduğum seyahati en kısa biçimiyle sizlere aşağıda özetleyeceğim.
Dubai, Petrol bulunduktan sonra baştan sona para ile yaratılmış Dünya üzerindeki en güzel eserlerin, bir araya getirildiği Orta Doğu’nun en çok yabancı turist ağırlayan ülkelerinden olan Birleşik Arap Emirliğinde bulunan 7 emirlikten biri Dubai. Bilgi olması açısından diğer 6 Arap Emirliğini de yazıyorum; Ülke, Abu Dabi, Acman, Füceyre, Resü’l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn isimleriyle anılıyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri’nin siyasi başkenti Abu Dabi, ticari başkenti ise Dubai.
Dubai’ye ayak basar basmaz, birbirinden uzun şatafatlı gökdelenleri ve Bafra Körfezi Denizi’nin çöl ile birleşen uyumuna hayran kaldım.
Dubai Vizesi Nasıl Alınır; Kısa Süreli Dubai Turistik Vizenizi kalacağınız otel veya uçak bileti aldığınız havayolu yardımı ile online olarak 72 saat içerisinde sonuçlanacak şekilde online tek girişli ve çok girişli olarak vize alabilirsiniz. Dubai’de toplam 30 gün konaklama hakkı sağlayan bu vizeyi uzatma imkanı yoktur. Dubai vizesi online başvuru yapılarak alınan bir e-vizedir. Dubai turistik e-vizesi için gerekli olan evrakları renkli olarak taratıp Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) e-vize sistemine yükleyerek vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Gereken Evraklar; Renkli olarak taranmış pasaport fotokopisi. Dubai vizesi başvurusunda kullanılacak olan pasaportun resimli, kimlik bilgilerinin olduğu sayfanın renkli taranmış olması gerekmektedir. Dubai vize işlemleri için ödenen banka dekontu yeterli olacaktır.30 Günlük tek girişli vize ücreti 500 TL‘dir. (100 Dolar) civarındadır.
Dubai’ye Nasıl Gidilir; Turna.com uygulamasını indirerek aldığım biletimle 4 saat 20 dakika süren bir yolculuk yaptım. THY ve Emirates Havayolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan; Pegasus Havayolları ve Flydubai ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın her günü, 4 saat 20 dakika süren direkt uçuşlarla Dubai Havalimanı’na uçabilirsiniz. Havalimanı, şehir merkezine 16 km uzaklıkta bulunuyor.
Dubai’de Nerede Kalınır; Benim tercih etmiş olduğum ilk otel Palmiye Adasında (Palm Jumeriah) da bulunan Rixos The Palm Dubai oldu iki gece bu rüya gibi huzurlu bir otelde konakladıktan sonra ardından Rixos’un şehrin kalbinde JBR’da yer alan daha hareketli olan Rixos Premium Otel’ine geçiş yaparak burada da iki gece geçirdim.
Rixos Palm Hotel Dubai; Palm Jumeriah ( Palmiye Adasında) bulunan @rixosthepalmdubai Otel’de büyüleyici bir ortamdayım. Konakladığım Deluxe Room oda bir harikaydı. İçerisinde küvet, yatak ve oturma grubundan havuz ve deniz manzarasını gören müthiş bir dekorasyonu var.
231 Odalı, 2 havuz 1 çocuk havuzu olmak üzere Dubai’de bulunan en lüks ve konforlu otellerden biri.
Konakladığım Deluxe Oda Fiyat Aralığı gecelik oda fiyatı ortalama 1700TL.
Palmiye Adaları; Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’ de Basra Körfezi kıyısında bulunan yapay takımadalar topluluğudur.
Dubai’de @rixosthepalmdubai hotelde havuz ve Maldivleri andıran plaj ortamında lüks bir yaşam ve mutluluk dolu bir tatil geçirdim. Otelin mutfak şefi @rustamjon_eshkulov hazırladığı tropikal meyveler ile keyfime diyecek yok. Türk ağırlıklı personel oldukça yardımsever. Akşam İtalyan Restaurant’ında tatdığım lezzetleri hazırlayan @chefazizz ‘e de çok teşekkürler hepsi nefisti risotto favorim oldu.
Dubai manzarasına karşı sahilde kahvaltı yapmak harika. Egg benedicler hamur işleri çeşit çeşit peynirler, zeytinler, pastalar, meyvelerle dolu açık büfeden @olc.yldrm şefin seçtiği kahvaltıyı denedik. Otelin plajı çocuklar ve çiftler için oldukca uygun olan rüya gibi bir otelde huzurlu dakikalar geçirmek ve kusursuzca ağırlanmak isterseniz kesinlikle tercihiniz olmalı.
Rixos Premium Dubai Hotel; 35.kattan Dünya’nın en büyük dönme dolabına ve Dubai plajına bakıyorum.😍 Dubai seyahatim Rixos Premium Dubai ‘de devam ediyor. Crystal Suit odasından şehrin 3 manzarasını birden görebilirsiniz.
Öncelikle Rixos Otelleri Türk menşeili bunu belirtmem de yarar var birçok kişi soruyor. 🙂 JBR sahilinde yer alan Rixos Premium Dubai, hareketli bir gece hayatı ile huzurlu havuz ve plaj ortamının karışımını sunan birinci sınıf bir yaşam tarzı otelidir.
Denize ve dünyanın en büyük dönme dolabına, Dubai gökdelenlerinin ışıltılı silüetine bakıyor.
Tüm gün yemek hizmeti sunan Turquoise adlı restoranda otantik Türk yemekleri ve dünya mutfağı büfesi, STK’da ise Amerikan büfe konseptinde modern ve lüks hizmet bir arada sunuluyor.
Luigia İtalyan restoranları, Black Tap Craft Burgers & amp; Shakes’de sınırsız öğle ve akşam yemeği seçenekleri sunuluyor. Havuzda veya sahilde vakit geçiren konuklar Azure plaj barında atıştırmalıklar ve içeceklerin, Riviera Seafood Grill’de ise taze Akdeniz mutfağının tadını çıkarabilirler. Parti severler akşamları Inner City Zoo veya Lock, Stock & Barrel’da vakit geçirebilirler.
Dünya’nın en büyük dönme dolabı manzarasıyla havuz kenarında deniz ürünleri harika gidiyor. Siz olsaydınız deniz ürünlerinin yanında beyaz şarap mı yoksa margarita mı? Nefis gibi Deniz ürünleri ile dolu tabağımı İlker Şef hazırladı. @chefilkerciftci İcerisinde, ahtapot, karides, kalamar, istiridye ve midye var.
Dubai’nin kalbinde yer alan Rixos Premium Dubai; Dubai Marina Alışveriş Merkezi, Mall of Emirates ve Şeyh Zayid Yolu gibi şehrin başlıca turistik mekanlarının hemen yakınındadır. Tesis bünyesinde ücretsiz vale park hizmeti mevcuttur. Otelden Mall of Emirates’e ücretsiz servis otobüsüyle ulaşım sağlanıyor.
Neyse gelelim konumuza farklı ülkelerin gün batımını izlemek ayrı bir keyif veriyor. Dubai=çöl=develer demek ve birde Bafra denizine karşı günü batırırken karşıda görünen Ain Dubai’ (Dubai’nin gözü) manzarama eşlik ediyor.
210 metre Aynı anda bin 400 kişiyi döndürebilir ‘Ain Dubai’, 48 adet kapsül şeklindeki kabinlerden oluşuyor. Manzaram yine çok severek kaldığım Rixos Premium Otelin plajından.
Dubai’de Gezilecek Yerler;
Dubai’ye tatile gitmeyi düşünenler için Dubai’de gezilecek yerlerin başında Çöl Safari, Burç Khalife, Palmiye Adaları ve Dubai Mall, Emirates Mall, Miracal Garden, Frame, Burj Al Arab var. Resmi dili Arapça olmasına rağmen İngilizce’den Hintçeye kadar birçok farklı dil kullanılıyor. Para Birimi Dirhem (AED). Tam bir turizm cenneti olan Dubai’yi mutlaka seyahat listenize eklemelisiniz.
*Çöl Safari; Basra Körfezi’nde yer alan ve çöl ikliminin hüküm sürdüğü Dubai’de çöl safarisi yapmak en ilgi çekici aktivitelerden biri.
Konakladığımız @rixosthepalmdubai otelimizden ayarladığımız çöl safari de gün batımı izlemek için saat 15.00’da bizi alan 4×4 ciplerle yaklaşık 1 saat sonra çöle ulaştık.
Çölde kumlar ve kum kaleleri arasında aracımızla tam bir safari show yaptık,15-20 dakika kadar kum tepelerinin üzerinden sallana sallana, atlaya zıplaya gittik. Araçlar gerçekten çok hızlı gidiyor, oldukça maceralı daha sonra kumlarda yürüdük gün batımını izledik müthişti.İsteyenler safari sonrası Arap eğlencesine kalabilir çölde yemek yiyebilir veya çölde konaklayabilir. Safari turları 300 ile 400 Dirhem arasında değişiyor.
Rixos Otel’de bizi ağırlayan ve bu güzel turlara katılmamızı sağlayan @cenkunverdi‘ye ve Erdoğan Bey’e çok teşekkürler.
*Madinat Jumeriah; Dubai’de bugün gezdiğim Madinat Jumeriah Dubai’nin geleneksel ve açık hava çarşısı.
Madinat Jumeriah oldukça egzotik bir havası var Burj El Arab’ı gören kısmında yapay bir göl, üzerinde gezinen sandallar, beyaz entarileriyle gezen Araplar ve süper açık kıyafetleriyle batılılar tam anlamıyla gerçeküstü bir atmosfere sahip biryer. Tekne de gezinti kişi başı 85Dirhem Souk Madinat Jumeirah atmosfer bakımından en iyi alışveriş noktası ve gezinti yapılabilecek noktalardan birtanesi.
Burj Khalifa; Downtown’da bulunan Burj Al Khalifa Dünya’nın en yuksek binası. En güzel fotoğraflayabileceginiz yerde şuan bulunduğum Palace Downtown. Günümüzde dünyanın en yüksek binası Birleşik Arap Emirlikleri‘nin turizm ve ticaret kenti olan Dubai‘de yer alan Burj Khalifa binasının İnşaatına 2004 yılında başlanmış ve ilk adı Burj Dubai olan Burj Khalifa, 2010 yılında açılmış ve toplam 828 metre yüksekliğe sahip. 160 katı kullanılabilir olan Burj Khalifa, sahip olduğu önemden dolayı Dubai gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
Hemen yanında yer alan Souq Al Bahar ve Dubai Mall’ı da gezebilirsiniz.
Dünya’nın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’da gece su gösterileri izlenebilir.
Dubai Miracle Garden; Renkli ve çiçek kokulu akşamlar, Dubailand’teki Dubai Miracle Garden’de çölün ortasında, kuş sesleri eşliğinde, çiçeklerle çarpıcı bir manzara keşfetmek mümkün.
72.000 metrekarelik arazide 45 milyonu aşkın çiçeğin arasında yürürken; çiçeklerle çevrili evleri, uçakları, eski otomobilleri, saatleri, hayvan, çizgi film karakterlerini ve daha fazlasını görebilirsiniz.
Giriş kişi başı 45AED ( Dirhem). Çöl sıcaklarından dolayı Mayıs ile Eylül ayı arasında kapalı. Vaktiniz varsa Dubai Miracle Garden’ın yanında bulunan @dubaibutterflygarden ‘ada uğrayabilirsiniz.
Dubai Marina; Çevresindeki gökdelenlerle gösterişli bir hale bürünen Dubai Marina’ya akşam üzeri giderseniz gökdelenlerin şaşalı ışıkları arasında marina çevresinde yürüyüş yapabilir veya mekanlarda oturabilirsiniz.
Dubai’de Gidilebilecek Mekanlar; * Dubai’de Salı ve Çarşamba günleri “Ladies night” adı altında mekanlar bayanlara 2 veya 3 içki ücretsiz veriyor saat 01:00’e kadar. Mekanların %85’lik bölümü bu uygulamayı Sali günü yapıyor. Bir kısmıda Çarşamba günü devam ettiriyor. Yemeklerde de indirimler oluyor. Bu sistemi sevdim. Black Tap’ta fotoğrafta görmüş olduğunuz milkshakes görüntüsü cezbedici olsa da tadını pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama tercih ediliyor. Tanesi 69AED
Dubai Marina’da bulunan Türk Restaurantı Rüya’ya gidilebilir. Texas De Brazil Restaurant tercih edilebilir.
Dubai’den Elektornik ürünler Türkiye’ye göre oldukça uygun. Iphone vb ürün almak isterseniz UAE.Souq.com‘dan otelinize sipariş verebilirsiniz aynı gün teslim ediliyor.