Göl Balık; Bahçeşehir’in lezzet durağı,

0

Göl Balık, 2006 yılından itibaren Bahçeşehir içerisinde bulunan gölet çevresinde konumlanmış alt katı balık, üst katı et olarak hizmet veren enfes bir restoran.

20160421_182242

Öncelikle restoranın konumlanmış olduğu Gölet’den bahsedeyim; Adım attığınız anda şehrin gürültüsünden, stresinden uzaklaşacağınız, yeşillikler içerisinde oldukça bakımlı olan göletin üzerinde bulunan sandallar, kuğular,su kaplumbağaları  ve çevresinde bulunan ağaçlar ile şehrin ortasında tam bir doğaya kaçış alanı yaratılmış.

Bu güzelliklerden nasiplenen Göl Restoran Gölet’in en güzel yerinde mevsimin en lezzetli balıklarını masalara sunuyor. Burayı neden daha önce keşfetmediğimi düşündükçe şaşırıp kalıyorum.Geç olarabilir ama çok yerinde ve içime sinen bir keşif olduğunu söyleyebilirim.

Bu güzel manzaradan esirgenmeyecek en güzel şey şüphesiz brunch olurdu.Göl Et kısmında Pazar günleri  09 ile 12.00 arası kişi başı 40TL olarak sunuluyor.Haftaiçi veya haftaonu fark etmez Serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı almak isterseniz her iki restoranda gün boyunca servis yapılıyor.Haftaiçi serpme kahvaltı 35 TL, kahvaltı tabağı ise 27TL’den başlayan fiyat seçenekleriyle servis ediliyor.

20160421_172506

Restoranda şarküteri olarak satılan, Trabzon terayağları, bal ve özel üretim zeytinyağları buluyor.

20160421_185335

Restoranın içini gezdikten sonra en güzel manzarayı seçip, hemen masama oturdum uzun uzun bekleyebilirdim aslında bu görsel show oldukça dinlendici ama hızlı servisleri ile kısa bir süre sonra hepsi birbirinden efsane görünüşe sahip olan salata ve mezelerle masam doluverdi…

IMG_20160421_183320IMG_20160421_183422

Soğuk mezelerden;Atom, baby kalamar,deniz börülcesi,ahtapot salatası, çiroz, patlıcan salatası, lakerda servis edildi.Bunlar içerisinde en sevdiğim baby kalamar oldu daha sonra sırasıyla, çiroz,atom ve lakerda.

IMG_20160421_184041

Sıcak olarak; balık kokoreç enfes bir lezzete sahipti şiddetle ana yemek bile almadan mezelerden sonra balık kokoreç ile doyabilir hatta yemeği orada bitirebilirsiniz.

IMG_20160421_185451

Ana yemek olarak aldığım Levrek ‘de oldukça büyük ve çok lezzetliydi.

Fiyatlar 1 kişi için ortalama 80TL ile 150TL arasında değişiyor.

Bu şaşırtan lezzetlerin sırrı, İstanbul’un ünlü ve çok eski balıkçılarında çalışmış olan deneyimli şeflerin elinden geliyor olması ve Gölet manzarasıyla da birleşince  balık yemek gerçekten çok keyifli bir hal alıverdi.

20160421_173232

Çocuklu aileleri unutmayan mekan geniş ve çok detaylı olan çocuk oyun alanına sahip, bu kadar temiz ve büyük bir oyun alanını ilk kez görüyorum normalde hiç dikkatimi çekmezdi fakat burası ciddi anlamda bu konuda baya özenli davranmış dışarıda bolca alan olmasına karşın restoranın içerisinde çocukların güvenle sıkılmadan uzun vakit geçirebilecekleri bir alan yaratılmış.

Bu saklı cenneti ve lezzet durağını tekrar ziyaret edeceğimden şüphem yok özellikle aileler için birebir olduğunu düşünüyorum en kısa zamanda ailemle uzun ve bolca vakit geçirebileceğim bir haftasonu tekrar uğrayacağım.

GÖL BALIK RESTAURANT

BAHÇEŞEHİR / İSTANBUL

Gölet Balık Restaurant Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Paylaş:

Yazar Hakkında

Keşif Perisi, tahmin edebileceğiz gibi harika bir keşif rehberi. Yeni yerler keşfetme arzusuyla çıktığım bu yolda mekanlardan,otellere, seyahatlerden, organizasyonlara kadar pek çok alanda yeni keşifler yapıyorum.

Leave A Reply