Alaçatı’nın Yeni Gözdesi; Sakız Reçeli & Asfalya

0

Kahvaltı en güzel öğündür, keyiftir, mutluluktur! Pazarları kahvaltıları vardır ya aileler buluşur, arkadaşlar, sevgililer sohbet ederler öğle ve akşam yemeklerini herkes yer ama bir bardak ince belli bardakla içilen kahvaltılar ruhumuza dokunup, boğazımızdan geçer! İşte Alaçatı’da böyle sadece boğazdan geçmekle kalmayıp, aynı zamanda ruha dokunan yeni bir mekan açıldı!  Adı Sakız Reçeli Asfalya

20160808_111650

 

Öncelikle mekanın ambiyansından bahsetmek gerekirse, ahşap ağırlıklı olmak üzere rengarenk dekoru sade ve şık döşenmiş, her duvarda başka bir kare gözümüze çarpıyor. İçeri de ve dışarı da olmak üzere istediğiniz yerde oturup Alaçatı’nın tadına varabilirsiniz.

IMG_507820160808_111708

Hindistan cevizi ve limon kabuğu içerisinde bulunan lezzetli dondurmalarını da mutlaka denemelisiniz…

Kahvaltı da en önemli şeylerden biri şık ve göze de hitap ediyor olması. Konsepte uygun seçilen tabaklar en çok hoşuma giden detaylardan biri oldu. Mekanın sahibi Aylin Hanım’ın zevki her yere ayrı ayrı yansıyarak fark yaratmış. Ayrıca ev yapımı ‘’sakızlı ve ahududulu’’, ‘’karadut ve kaymaklı’’ organik reçellerden de satın alabiliyorsunuz.

Birbirinden leziz 3 kahvaltı menüsü ile güne ister erken, ister geç başlayın hiç farketmez. Her anınızı keyifle ve lezzetle geçirmeniz için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bu şahane menüler ile doymak şart, mutluluk ise kaçınılmaz oluyor. Kahvaltı menülerinin isimleri de en az sunumları gibi orjinal adlandırılmış.

20160809_074358-02

 

Serpme Kahvaltı; İlk kahvaltımız en büyük olan 16 çeşitten oluşan Sakız’ın serpme kahvaltısı. Bu kahvatı görünümüyle tam anlamıyla  görsel bir şölen sunuyor. içerisinde rengarenk ev yapımı reçeller, erimiş Ayvalık peyniri, gevrek, boyoz, susamlı pişiler, gözlemeler ve spesiyal ‘sakız reçeli atom’ gibi lezzetler yer alıyor.

Sakız Reçeli’nin Serpme Kahvaltısı (2 Kişilik): 58 TL. Ekstra omlet isterseniz;15TL

20160808_114816 20160808_121326

Çekici Kadın Kahvaltısı; İkinci kahvaltı menüsü rengarenk ve son zamanların popüler pancake kavramından oluşuyor, hani şu deli divane olduğumuz kahvaltılar son dönemin en güzel furyası ‘Çekici Kadın Kahvaltısı’ ismi ile taçlandırılmış. 4 pancake ve sosları, 2 reçel, krem peynir, saçak peynir sunuluyor. Özellikle tatlıların yoğunlukta olduğu lezzetli kahvaltı menüsü 36TL.

20160808_11533820160808_113349

Ego Tavan Kahvaltısı; Üçüncü kahvaltı, adı gibi egonuzun tavan yapacağı benim listemin 1 numarası olan bu kahvaltı bir efsane. Havyarlı yumurta, baharatlı tereyağ,3 reçel, 2 kruvasan, 2 kadeh mimosa ile en muhteşem vakitleriniz garanti altında…  (Fiyat 46TL)

Ayrıca 4.Bir kahvaltı varki o da ”kritik kahvaltı” olarak adlandırılıyor aynı kahvaltı ”serpme kahvaltı” ile birlikte sunulduğundan biz Serpme almayı tercih ettik. Sizin için Kritik kahvaltı detayları olarak;2 boyoz, 1 gevrek, 1 haşlanmış yumurta, Cunda eritme peynir, söğüş tabağı, tereyağ, 2 reçel, zeytin-bal kaymak, 2 tulum, sakızın domatesi. Fiyat 35TL

Ve işin en güzel tarafı tüm bu lezzetli kahvaltıları sınırsız çay ile alabiliyorsunuz.

Sakız Reçeli Asfalya; Kahvaltı saatleri 09.00-17.00 saatleri arasında sunuluyor.

Kahvaltılarının yanı sıra, zengin bir menüsü bulunuyor. Özellikle Cheeseburgerler, hamburgerleri ile çok iddialılar. Bazı akşamlar BBQ partileri de yapılan mekan Akşam itibariyle pub şekline dönüşüyor.

Barista eşiliğinde sunulan kahvelerini de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Kahvaltınız ve keyfiniz bol olsun.

Sakız Reçeli Asfalya Adres;
13010 sok. No:1A/A 35937 Alacatı
Paylaş:

Yazar Hakkında

Keşif Perisi, tahmin edebileceğiz gibi harika bir keşif rehberi. Yeni yerler keşfetme arzusuyla çıktığım bu yolda mekanlardan,otellere, seyahatlerden, organizasyonlara kadar pek çok alanda yeni keşifler yapıyorum.

Leave A Reply