Türkiye’nin Cennet Diyarı Kaş’ta Neler Yapılabilir?

0

Kaş, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri, bakir plajları, mutfağı, eğlece hayatı ile kendisine hayran bırakan, unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacak mükemmel bir tatil planı olacaktır. Kaş’ın yeri bende farklı çünkü Kaş cool olmaya çalışan kesimin hala akınına uğramamış deniyorlar, ama başaramıyorlar sanırım:) Kaş huzurun adresi, salaş ve çok rahat takılabileceğiniz tatilin keyfini çıkartabileceğiniz yerlerden biri. Antalya bölgesinde yer alan Kaş bulunduğu coğrafik yapı itibariyle çevrede bulunan tatil yörelerine de kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacaktır.

Bende yıllarca Kaş yolunun hep meşakkatli olduğunu düşündüğümden bir türlü gidememiştim. Sonunda ziyaret edebildiğim Kaş aslında oldukça ulaşılabilirmiş, yinede bu bölgeye daha sık ve uygun transfer seferleri düzenlense daha iyi olacağının altını çizmek isterim. Seyahatimin tüm vaktini Kaş’da geçirmek istemediğimden programını Kaş-Ölüdeniz olarak planlayarak birbirine yakın iki tatil beldesini de gezmiş oldum. Kaş’a ulaştığımda küçük bir ada ve yarımada şekliyle büyülerken, karşısında yay gibi uzanan ”Meis” adası da manzaraya farklı bir ahenk katıyordu, Kaş, benim için muhteşem bir tatil deneyimi oldu.

IMG_20150712_145136IMG_20150711_132232

Kaş için önerebileceğim 10 deneyimi aşağıda bulabilirsiniz…

IMG_20150712_145044ı

1. Büyülüleyici Turkuaz Renkli ”Kaputaş Plaj”ını Görün; Sanırım ilk yapmanız gerekenlerden biri eşsiz ve büyüleyici güzelliği ile turkuaz rengine sahip ”Kaputaş” plajını ziyaret etmek olmalı, çünkü ben dayanamadım rüyalarıma giren bu güzelliği görebilmek için ilk günden yola çıktım. Kaş’dan dolmuşlarla çok kolay ulaşabileceğiniz plaja en az 1 gün ayırmalısınız vaktiniz yoksa yarım günde yeter ama mutlaka görülmesi gereken yerlerin en başında geliyor. Geçen sene Belediye’nin küçük bir tesis kurduğu Kaputaş Plajı’ndaki tesis artık yok yasak olduğu için kaldırılmış tekrar eski doğal bakir güzelliğine kavuşmuş. Gidilmesi gereken diğer plajlar; Küçük Çakıl ve Büyük Çakıl Plajı, Limanağzı,

2. Kekova & Batık Kent Tekne Turu Yapın; Kaş Liman’da bir akşam gezinti yaparken teknelere yanaşıp teker teker sorabilirsiniz, uygun bulduğunu ve hoşunuza giden tekne ye rezervasyon yaptırarak ertesi gün tekne turuna katılabilirsiniz. Görülecek yerler, Akvaryum Koyu, Tersane Koyu, Batık Şehir, Korsan Mağarası, Gökkaya Koyu, Burç Koyu, Simena (Kaleköy).

IMG_20150713_193250IMG_20150713_193442

3. Kaş’ın sokaklarında kaybolun ve plajlarında tatilin keyfini sürün; Arkeolojik olarak önemli bir yere sahip Kaş’ın dar taş kaldırımlı renkli sokaklarında begonvilli cumbalı evler, hediyelik eşya dükkanları, restoranlar, pansiyonlar, kafeler, eğlence mekanları ve ayrıca adım attığınızda her an karşınıza çıkabilecek olan kral mezarlarını sokaklarda görebilirsiniz.

IMG_20150712_211505IMG_20150713_081703l

4. Kaş Mutfağını Keşfe Çıkın; Antalya’ya özgü yemekler yiyebileceğiniz Kaş’da arkada görünen ”taratorlu piyaz”ı denemenizi tavsiye ediyorum ilk olarak yadırgasam da sonradan tadını oldukça beğendim. Sepmati Turkish Cousine’de yediğim yemeklerde hepsi birbirinden lezzetliydi özellikle ”bademli mantarlı güveçte tavuk” ve ”paçanga böreğini” denemelisiniz. Kahvaltıları da  organik ve güzel oluyor bu öğünü atlamamanız da yarar var. Ayrıca Deniz cenneti ama yine de balıklar taze mi diye araştırma yapın bu yüzden balıkçı ismi vermiyorum. Birçok balık restoranı bulunan Kaş’da balık yemeden dönmeyin çünkü Kaş’da rakı balık yapılmadan dönülmez 🙂 Kaş meydan da bulunan fikrini Taylan’dan alan tava dondurmacısının yaptığı dondurmayı denemelisiniz.

IMG_20150715_134911pIMG_20150715_155245p

5. Saklıkent Safari Turuna Çıkın; Ben bu turu her ne kadar Ölüdeniz’den yapmış olsam da aynısını Kaş’dan da gerçekleştirebilirsiniz. Benim gibi Ölüdeniz’e geçerseniz daha uygun fiyatlara bu turu yapabilirsiniz. En güzel kısmı da tüm yol boyunca köylülerin, çalışanların ve yerli halkın safari araçlarında sizi ıslatmaya çalışması, tam olarak su savaşı diyebiliriz. Rota; Xantos antik şehri, Saklıkent Kanyon Yürüyüşü, Nehrin Üstünde Yemek, Patara Plajı Yüzme Molası, Kaputaş Plajı Yüzme Molası.

12239728_10153821802400719_1930422137326757331_n11348240_526991457455824_2141446776_n

6. Kalkan’ı ve Patara Plajını ziyaret edin. Kaş ile kardeş olan Kalkan beldesini günübirlik dolmuşlar ile ziyaret edebilir, ardından Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Patara Plaj’ına geçerek incecik kumlarda güneşlebilir, hatta şanlıysanız korunma bölgesi olan bu alanda caretta-caretta’lara rast gelebilirsiniz.

7. Kaş Adalar Turuna çıkın; Bütün gün Kaş’ın en güzel adalarını görüp, yüzebileceğiniz harika bir tur olacak. Rotalar; Adalar Koyu, Hidayet Koyu, Liman ağzı koyu, Büyük Çakıl Koyu.

8. Meis Ada’sını ziyaret edin; Yunan adalarından biri olan Kaş’a yakın konumuyla cezbeden Meis Ada’sını ziyaret ederek küçük bir yurtdışı turu gerçekleştirebilirsiniz, farklılı her zaman iyidir:)

9. Kekova’da Kano yapın; deniz aktiviteleri sevenler için denize en yakın araçlardan biri olan kano ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

10. Dalış Yapın; Konumu itibariyle birçok bölgede dalış yapabilme olanağına sahip Kaş’da profesyonel hocalar eşiliğinde dalış yapabilirsiniz. Rotalar genellikle hava şatlarına bağlı olarak düzenleniyor.

Kaş’a nasıl gidilir?

İstanbul’dan Kaş’a Nasıl Gidebilirsiniz ? İstanbul kalkışlı Antalya otobüsü ile günün her saatinde Antalya ulaşımı sağlayan pek çok otobüs firmasının belirli saatlerde Kaş seferleri bulunuyor. Direkt Kaş’a gitmeden de Antalya Otobüs Terminali’nden her saat başı kalkan minibüsleri kullanarak yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun sonunda Kaş’a ulaşabilirsiniz. Kaş’a ulaşım için kendi aracınızı kullanacaksanız otobüsle yaklaşık 15 saat süren İstanbul Kaş yolculuğu kendi aracınızla 11 saate iniyor.

Kaş’a Hava Yoluyla Nasıl Gidebilirsiniz?
Antalya Havalimanı Kaş’a 220 km, Dalaman Havalimanı 150 km mesafede yer alıyor. Bu nedenle her iki havalimanını da Kaş’a ulaşmak için kullanabilirsiniz. Dalaman üzerinden Kaş’a ulaşmanın çok daha kolay olduğu belirtiliyor. Dalaman Havalimanı’ndan Kaş’a ulaşım için araç kiralayabilir, transfer hizmetlerini kullanabilirsiniz. Antalya Havalimanı’ndan Kaş’a ulaşım içinse saat başı kalkan minibüs seferleri ile ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Yazar Hakkında

Keşif Perisi, tahmin edebileceğiz gibi harika bir keşif rehberi. Yeni yerler keşfetme arzusuyla çıktığım bu yolda mekanlardan,otellere, seyahatlerden, organizasyonlara kadar pek çok alanda yeni keşifler yapıyorum.

Leave A Reply