Bodrum’da Gezilecek Yerler Ve Mekanlar!

0
Halikarnas Balıkçı’sının ünlü sözünü hep çok sevmişimdir. “Yokuş başına geldiğinde Bodrum‘u göreceksin sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin senden öncekiler de böyleydiler akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler” Ne kadar doğru söylemiş, ne zaman gitsem ve dönsem aklım hep Bodrum’da kalıyor. Yıllarda geçse bu his hep böyle sürüp gidiyor.

Bodrum’da kaldığım 2 gün boyunca şahane lezzetler ve mekanlar deneyimledim. Gelin Bodrum merkez de bulunan bu mekanlara birlikte göz atalım. Bodrum’da neler yapılır? ne yenilmesi gerekir? hepsi bu yazı da! İlk olarak konaklamış olduğum şahane lezzetleri ile adeta bir gurme cenneti olan 👉@lekahotels😍

IMG-20160518-WA001820160520_150726-01

Leka Hotels; “Bodrum’un en keyifli butik oteli” yazım için tıklayabilirsiniz. Hepsi birbirinden lezzetli masadaki yemekler; çökertme kebabı, pesto soslu makarna, kinoa salatası.😋👌👌👌

20160519_185337

Redpan Restoran; Rüya gibi bir Bodrum akşamı geçirdik. Bodrum’dan yepyeni haberler bomba gibi bir mekan açıldı adı “Redpan” açılıştan önce lezzetleri ilk biz deneyimledik, onayladik 👌 hepsi birbirinden harika…Mekanın menüsünden mutfağına kadar danışmanlığını @batuchef yapıyor, onun elinin değdiği herşey bambaşka oluyor💪🙏 çok kaliteli bir mekan hafta başında açılıyor.👍
Yemekler;
Kuzu incik, İtalya’dan mozerella peynirli bufalo, antrikot havuç püresi sebzeler gravy sos ile, tempura karides, prinç erişteli karides, ızgara levrek, tavuklu fettuchino yanında Bordo şarabı.

IMG_20160518_203209

Komodor Balık ve meze evi Bodrum; Rakıyı meze ile içmeyi sevenler kimler? kavun peynir ile sabaha kadar devam ederim diyenlerde vardır ama yanında şöyle lezzetli mezeler olunca daha da keyifli oluyor.👌😋 Soframız Rakı ile olsun, keyfimiz ve sohbetimiz bol olsun. Bodrum merkez de ne kadar güzel mekanlar varmış, tam bir gurme cenneti.👍Genelde gittiğim yerlerde yerli halkın önerilerine de kulak veririm işte bu mekanda onlardan biri oldu. @batuchef ‘de Bodrum’lular bu mekanı çok sever, rakı-meze ikilisinin en iyi adreslerinden biridir dedi bizde gittik, denedik ve çok beğendik.👌 Bodrum’un yerlileri dahil turistlerin doldurduğu👉@komodorbalikmezeevibodrum ‘da mezeler, ahtapot ızgara, kalamar, sübye ve Gaziantep İmam Çağdaş’dan gelen havuç dilimi baklava hepsi birbirinden lezzetliydi.👌👌

IMG-20160519-WA0029

Lapasion; Bodrum Merkez’de böyle romantik bir ortam bizi karşıladı. Tapasçı @lapasion_by_neco‘da harika bir ambiyans, deniz mahsüllü ürünler ile şarap keyfi yapmak harika! Mekanın hem şefi hemde sahibi olan “Neco” Bey herdaim işinin başında.

IMG_20160523_194208

Yunuslar Karadeniz Pastanesi Bodrum; Rengarenk bir kahvaltı sofrasından renkli ve mutlu Pazar günü geçirdik…🙋🙏😄
Bodrum’a gelince en eski fırınlarından biri olan @yunuslarkaradenizbodrum ‘da kahvaltı yapmadan dönmeyin dediler, bizde yaptık ve çok beğendik.👌 Reçelleri, portakallı tereyağları, bal, zeytin, fistik ezmesi, kaymak, bol yeşillikli bir kahvaltı ve yanında tavşan kanı bir çay! Bodrum’da 36 yıllık mekanın kalitesi ile sunuluyor.

Herşey inanılmaz lezzetli Bodrum’a giderseniz sizde benim gibi uğramadan dönmeyiniz.

IMG_20160519_174906IMG_20160519_174701

Şirin Sebzeli Döner; Türkiye’nin ilk sebzeli döneri olan Şirin Döner’de farklı ve lezzetli döneri ile ön plana çıkıyor Bodrum’da denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

20160519_171506IMG_20160519_171622

Bodrum’da simit yemeden dönmeyin ilkini yedikten sonra ikincisini yiyeceğinizi hatta paylaşmak istemeyeceğinizin garantisini verebilirim. Bodrum sebzeli döneri gibi kendine has çıtır simit üzeri pekmezli ve nar gibi kızarmış tadı ve görüntüsü harika.

Bodrum’da diğer gidilmesi gereken mekanlar;

*Soprano’s Marina Vista Hotel’in teras katında yeni açılan bir bar-lounge Soprano’sun Marina manzarası harikaydı. Senem Çapa’nın işletmesini yaptığı mekan henüz açılmamış olduğundan lezzetlerini deneyimleyemedim ama kokteylleri ve atıştırmalık menüleriyle bu yazın hit mekanlardan olacağı kesin.

* Musto; Adını mutfak şefi Mustafa’dan alan Musto Restoran Bodrum Marina’nın şüphesiz en dolu mekanlarından buna rağmen hızlı servise ve lezzetli yemeklere sahip.

*Berk Balık; Rakı balık yapmak için ideal yerlerden her an karşınıza bir ünlü çıkabilir.

*Ünlü Bitez Dondurmacı’sından dondurma alın.

20160519_16592620160519_164203

Bodrum Merkez’de yapılması gerekenlerden biri de Bodrum Kale’sini ziyaret etmektir. Bodrum’a kuşbakışı bakabileceğiniz harika fotoğraflar çekebileceeğiniz devasa bir kale…

Günümüzde teknoloji sayesinde uygun bodrum uçak bileti ve uygun fiyatlara bodrum otobüs bileti alabileceğiniz biletbayi.com sitesini değerlendirmenizi mutlaka öneririm.

İki güne bunları sığdırabildik umarım listeye devam edebilmek için tekrar gidersem Bodrum’un farklı bölgelerindeki tatları sizinle paylaşacağım.

Paylaş:

Yazar Hakkında

Keşif Perisi, tahmin edebileceğiz gibi harika bir keşif rehberi. Yeni yerler keşfetme arzusuyla çıktığım bu yolda mekanlardan,otellere, seyahatlerden, organizasyonlara kadar pek çok alanda yeni keşifler yapıyorum.

Leave A Reply